Date oficiale despre modernizarea si largirea centurii capitalei in zona de Sud-Vest!

Da! Se fac pași concreți pentru modernizarea, lărgirea la 4 benzi și reconfigurarea intersecțiilor pe 15,5 km din actuala Centură a capitalei, pe partea de Sud-Vest, între A1 și DN5.

Ionel Irinel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, confirmă: au început procedurile de licitație prin comunicarea documentației la ANAP, spre validare, pentru atribuirea contractului de proiectare și execuție Lărgire la 4 benzi a Centurii Rutiere a Municipiului București, între 𝗔𝟭 (𝗸𝗺 𝟱𝟱+𝟱𝟮𝟬) și 𝗗𝗡 𝟱 (𝗸𝗺 𝟰𝟬+𝟬𝟬𝟬) – Chiajna, Ciorogârla, Domnești, Clinceni, Bragadiru, Măgurele și Jilava.

IMPORTANT: Î𝗻 𝗽𝗿𝗲𝗺𝗶𝗲𝗿ă, 𝘃𝗼𝗿 𝗳𝗶 𝗿𝗲𝗮𝗹𝗶𝘇𝗮𝘁𝗲 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝘀𝗲𝗰ț𝗶𝗶 𝗽𝗲 𝟯 𝗻𝗶𝘃𝗲𝗹𝘂𝗿𝗶: 𝘀𝘂𝗯𝘁𝗲𝗿𝗮𝗻, 𝘁𝗲𝗿𝗮𝗻 ș𝗶 𝘀𝘂𝗽𝗿𝗮𝘁𝗲𝗿𝗮𝗻.

Amenajare intersecții:

– Intersecție Centura București- DN5 (inclusiv reabilitarea pasajului peste DN5)

– Pasaj subteran pe CB km 44+725 – DC18 (Măgurele)

– Intersecție Centura București – DC20 (Vârteju) și Cazarma Măgurele km 46+040

– Intersecție Centura București – DN6 (Alexandria)

* Pe acest traseu se află și pasajul Domnești, dar este o lucrare separată de proiectul „Lărgire la 4 benzi a Centurii Rutiere a Municipiului București, între 𝗔𝟭 (𝗸𝗺 𝟱𝟱+𝟱𝟮𝟬) și 𝗗𝗡 𝟱 (𝗸𝗺 𝟰𝟬+𝟬𝟬𝟬)”.

𝗧𝗼𝘁 î𝗻 𝗽𝗿𝗲𝗺𝗶𝗲𝗿𝗮, 𝘃a fi 𝗮𝗺𝗲𝗻𝗮𝗷𝗮tă 𝗽𝗿𝗶𝗺𝗮 𝗽𝗮𝗿𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗱𝗲 𝗹𝘂𝗻𝗴ă 𝗱𝘂𝗿𝗮𝘁ă, 𝗶𝗻𝗰𝗹𝘂𝘀𝗶𝘃 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗰𝗮𝗺𝗶𝗼𝗮𝗻𝗲, 𝗽𝗲 𝗮𝗰𝘁𝘂𝗮𝗹𝗮 𝗖𝗲𝗻𝘁𝘂𝗿𝗮 𝗮 𝗕𝘂𝗰𝘂𝗿𝗲ș𝘁𝗶𝘂𝗹𝘂𝗶.

Parcarea va fi amplasată la km 54+765, accesul va fi asigurat din intersecția giratorie proiectată pe Centura Bucureștiului, prin drum de legătură, pentru ca parcarea să poată fi accesată din toate direcțiile.