Desigur, cafeaua are cel mai bun gust cand este proaspat preparata. Cafeaua cu arome nu face exceptie. Pentru cea mai buna experienta de cafea cu arome, este recomandabil sa macini boabele si sa pregatesti cafeaua in mod traditional, fara a utiliza o masina complet automata sau filtru.
Cafeaua si ciocolata sunt cuplul de vis care evoca stimulente si contribuie astfel la starea generala de bine. Mai ales in combinatie cu alte arome iti ofera o placere aromatica de neegalat. Cafeaua te trezeste dimineata si iti ofera energie pentru intreaga zi, in timp ce aroma de ciocolata ofera multora noi sentimente de fericire. De aceea, aroma de ciocolata din cafea este cu siguranta una dintre cele mai populare arome ale sale. Variante posibile sunt note fine de cocos, menta, cirese etc.
Cafea cu arome de coniac si Dulce de Leche
Verile fierbinti inseamna nopti fierbinti, iar vara este mai bun moment de a bea cafea cu arome. Cand urmeaza sa fie preparata cafeaua cu aroma de coniac, aceasta inseamna de obicei un carajillo sau o cafea con leche.
Pe plan local, cel putin pentru iubitorii de cafea, este acum considerata bautura nationala spaniola. Suna semnificativ, dar de fapt nu este asa, deoarece cafeaua cu un strop de alcool vine intr-o varietate de forme si retete. Totusi, spaniolii au dreptate sa-si iubeasca varianta proprie. Pentru tine, exista variante de cafea cu aroma de coniac, precum si varianta de cafea cu aroma de Dulce de Leche.
Cafea cu arome de alune de padure
Deoarece aroma de alune se adauga boabelor de cafea calde, aceasta cafea nu numai ca dezvolta o aroma minunata de alune de padure, ci si gusturi de nuga in final. Aroma de alune de padure este una dintre cele mai populare arome de cafea.
Cafeaua cu aroma de alune este la mare cautare. Poate pentru ca le place tuturor. Nu conteaza daca esti tanar sau batran, daca esti medic sau brutar. Si daca baza pentru alune este o plantatie Arabica de inalta calitate, obtii numeroase beneficii suplimentare pentru sanatate, pe langa un gust dulce aromat. Ajuta la concentrarea mai buna, la reducerea stresului si la arderea grasimilor corporale.
Cafea cu aroma de Tiramisu
Intensitatea cafelei nu este legata de continutul de cofeina. Dar intensitatea experientei culinare este legata cu siguranta de calitate. Pentru producerea cafelei aromate, se selecteaza intotdeauna numai boabe de cafea de foarte buna calitate.
Indemanarea expertului si aroma naturala fac din boabele de cafea o delicatesa de neegalat si de data aceasta in stilul desertului tipic italian Tiramisu. Cafeaua cu aroma 100% Arabica din Anzii peruani te va cuceri prin gustul sau plin, usor dulce si aciditatea medie. Gustul tiramisu, un desert delicios din mascarpone, biscuiti si galbenus de ou, este probabil popular in intreaga lume.
Crema este bogata, delicata si moale. Cafeaua de plantatie din Peru a devenit faimoasa in intreaga lume pentru calitatea sa inalta. Soiul de cafea Typica, care se cultiva la poalele Anzilor, nu se produce la fel de mult, dar are un gust extrem de delicios. Acest soi este considerat a fi de aceeasi calitate ca si alte cafele care provin din agricultura ecologica.
Sursa foto: https://unsplash.com/photos/oM_SbHRaDMQ