Daca folositi des cuptorul, probabil stiti ca exista multe tipuri diferite de faina. Fainile de nuci, cum ar fi migdalele si alunele, ofera multe dintre beneficiile nutritionale gasite in nucile intregi. Faina de ovaz are fibre suplimentare si este fara gluten. Faina de cocos este adesea inlocuita cu faina alba in retetele paleo.
Faina de cafea imbunatateste sanatatea
Avand in vedere ca cafeaua patru nu este numai buna pentru dvs., ci si buna pentru mediu, a trebuit sa ne adancim in acest nou ingredient misterios. Am vrut sa aflam singuri care sunt beneficiile si potentialele utilizari ale fainii de cafea.
Ce este faina de cafea?
Cafeaua pe care o bei in fiecare dimineata vine de la fabrica Coffea. Cultivatorii de cafea cresc plantele pentru fructele lor – visine mici rosii care contin fiecare una sau doua seminte. Acesti fermieri recolteaza, usuca si macina semintele pentru a face bautura preferata a Americii de dimineata.
Pana acum, cultivatorii nu aveau niciun folos pentru restul plantei; au aruncat pulpa de cirese. Recent, un fost angajat al cafenelei a inventat un proces de uscare a pulpei de cirese aruncate si macinarea ei in faina.
Ce face ca faina de cafea sa fie unica?
Faina de cafea nu are gust de cafea. Are o aroma neteda, care seamana mai mult cu ceaiul sau melasa. Unele amestecuri contin note usoare de citrice, iar altele sunt usor amare.
Dar nu trebuie sa va faceti griji cu privire la nervozitatea de dupa-amiaza daca utilizati faina de cafea in retetele preferate: exista doar aproximativ 62 de miligrame de cofeina pe o lingura de portie – aproximativ aceeasi cantitate continuta intr-o portie de ciocolata neagra.
Beneficiile pentru sanatate ale fainii de cafea
Beneficiile pentru sanatate ale fainii de cafea Kosher Paleo Vegan fara gluten – Rehab dietetic Faina de cafea are doar 34 de calorii pe portie, dar contine un pumn nutritional puternic. Iata cateva dintre beneficiile sale pentru sanatate:
Contine 1,8 grame de fibre solubile si 3,4 grame de fibre insolubile pe portie, facandu-l o faina bogata in fibre.
Fibrele va ajuta corpul sa digere mancarea, sa absoarba nutrientii si sa echilibreze zaharul din sange. De asemenea, te ajuta sa ramai plin mai mult timp. De asemenea, este slaba: in timp ce faina de migdale contine 3,5 grame de grasime pe lingura, iar faina de nuca de cocos are 1 gram pentru aceeasi cantitate, faina de cafea are doar 0,056 grame.
Este, de asemenea, o sursa excelenta de potasiu, care reduce tensiunea arteriala si pastreaza atat masa osoasa, cat si muschiul slab. Contine 310 miligrame de potasiu pe portie, aproape la fel de mult ca o banana intreaga.
Folosirea fainii de cafea
Faina de cafea poate fi incorporata in majoritatea retetelor. Folositi-o doar in locul a 30% din faina pe care o solicita reteta. Daca sunteti ingrijorat de un gust diferit in mancarea preferata, incercati sa amestecati faina de cafea cu alte tipuri de faina. Faina de cafea ingroseaza, de asemenea, smoothie-urile, supele si sosurile.
Rolul fainii de cafea in mediu
Desi suntem cu totii preocupati de o alimentatie sanatoasa, dorim, de asemenea, sa ne asiguram ca agricultura noastra se face avand in vedere sanatatea planetei. Prin urmare, este reconfortant sa stiti ca faina de cafea are beneficii socioeconomice si de mediu. In loc sa arunce deseuri in rauri sau sa putrezeasca in gropile de gunoi, fermierii transforma acest produs secundar din cafea intr-o sursa durabila de venit.
Deoarece pulpa de plante care a fost folosita a fost aruncata odata sau folosita pentru ingrasaminte, aceasta noua utilizare este mult mai buna pentru mediu. De asemenea, este un avantaj pentru multe economii sarace.
Cafeaua este cultivata in unele dintre cele mai sarace tari din lume. Aceasta noua industrie creeaza locuri de munca, deoarece lucratorii sunt necesari pentru recoltarea, uscarea, macinarea si ambalarea pulpei. O industrie cu totul noua din faina de cafea imbunatateste in prezent comunitatile agricole de pe trei continente.
Faina de cafea in retete Paleo
Faina de cafea este non-OMG, vegana si fara gluten. Este ingredientul perfect in multe retete paleo dulci si sarate. Incercati-l ca parte a retetelor dvs. paleo preferate pentru a spori atat aroma, cat si nutritia.
Rehabilitarea dietetica ii ajuta pe oameni sa inteleaga nutritia pentru a depasi obezitatea si bolile cronice. Ajutam oamenii sa se bucure de o alimentatie sanatoasa si sa se simta bine in timp ce o fac.