Cinci motive pentru a înlocui izolația termica a casei

Multe sisteme de izolație durează ani de zile. Unele pot rezista chiar … aproape un secol. Pentru a evita înlocuirea sistemului de izolație a podului sau a mansardei, este necesară o instalare adecvată. Prin urmare, alegerea unui echipaj calificat de izolatori este primul pas către o investiție care “economisește energie”. Materialul utilizat este, de asemenea, un factor cheie care afectează durabilitatea izolației casei. Există diferite tipuri de metode de izolare acolo. Fiecare oferă un nivel diferit de durabilitate. Unele materiale își pot păstra eficacitatea de-a lungul anilor, iar altele nu. Unele se îmbunătățesc de-a lungul anilor, iar altele își pierd proprietățile de izolare.

Alegeți opțiunile corecte chiar de la început și s-ar putea să nu fie niciodata nevoie să înlocuiți izolația! Sfatul nostru? Incercati cu incredere izolatia naturala cu celuloza!

Argumente pentru a schimba izolatia podului sau a mansardei

a) Economisiți bani

Noua izolație poate face ceea ce era menită să facă vechea izolație. Sa sigileze toate fisurile și orificiile perimetrului pentru a evita orice scurgere de aer. Acest lucru vă va ajuta să păstrați aerul cald sau răcoros al casei în interior, făcând o barieră aeriană rentabilă. Întrucât încălzirea și aerul condiționat provoacă în mod normal un șoc semnificativ asupra facturii de utilități, înlocuirea sistemului de izolație ar duce la o reducere a facturilor la energie cu până la 40%.

b) Spațiul de locuit devine mai confortabil

Înlocuirea izolației vă va face casa mai confortabila. Scurgerile de aer vor fi prevenite, ceea ce face mai ușoară păstrarea temperaturii dorite, în timpul zilei. O izolație bună ajuta direct sistemele de incalzire, ventilatie, aer conditionat si revrigerare, deci in final îmbunătățește circulația aerului.

c) Scăpați de dăunători, rozătoare și mucegai

O structură de izolație deteriorată permite prezența unui număr mare de dăunători și rozătoare care pot găsi o cale ușoară în spațiul tau de locuit. Multe materiale izolatoare sunt tratate cu substanțe speciale, cum ar fi acidul boric, care împiedică dăunătorii și rozătoarele să se apropie de casa ta. Dar dacă un sistem de izolație se deteriorează din diferite motive, atunci bariera împotriva daunatorilor de orice fel nu ar fi atât de eficientă. Un perimetru cu scurgeri ofera o mulțime de posibiltati ca mucegaiul să se dezvolte și pe pereții casei. Un sistem de izolație care și-a pierdut „superputerea” impermeabilă trebuie să fie înlocuit cu unul nou.

d) Reduceți zgomotul

Poluarea acustică este o problemă serioasă în zonele supra-aglomerate. Vecinii zgomotoși, zgomotele din trafic, zborul avioanelor sau un tren care trece lângă casă la fiecare câteva ore… toate ne deranjeaza Există o soluție! Multe materiale de izolare au proprietăți de absorbție acustică. Ele pot crea bariere sonore, capabile să reducă zgomotele dintre camere sau nivelurile din casa ta și chiar zgomotele provenite din exterior. Înlocuirea izolației casei ar fi acel ceva ce trebuie făcut dacă izolația nu împiedică sau măcar reduce zgomotele din interior sau din exterior. Celuloza este o alegere bună atunci când vorbim despre reducerea zgomotului.

e) Creșteți valoarea proprietății

Un upgrade de economisire a energiei, cum ar fi un sistem de izolare, nu numai că micșorează facturile de energie, ci și mărește semnificativ valoarea proprietății tale. Rapoartele consumatorilor din intreaga lume sugerează că o caracteristică de economisire a energiei are mai mult potențial de a fi apreciată de proprietari decât alte imbunatatiri ale locuinței. Ar fi în interesul proprietarilor de case să aibă un sistem de izolare bun pentru mansarda sau podul casei, având în vedere că investiția anterioară s-ar plăti singură de-a lungul anilor.

Daca v-ati confruntat cu mucegai, scurgeri de apa, accidente care au deteriorat acoperisul, incenditii sau furtuni severe, este posibil ca in casa in care locuiti sa fie necesara reinstalarea unei izolatii termice potrivite!

Cereti sfatul unor experti si descoperiti ofertele lunii la izolarea cu celuloza STEICO, la IzolatiiNaturale.ro!