Iti pui intrebarile potrivite inainte de a-ti alege cuptorul profesional pentru pizza? Astfel, inainte de a-l alege, trebuie sa-ti pui aceste cateva intrebari:
- Cat spatiu ai in bucataria ta profesionala?
- Cate pizza va trebui sa gatesti in acelasi timp pentru a satisface cererea clientilor tai?
- Ce fel de gatit preferi (electric, pe gaz, pe lemne)?
- Ti-ar placea sa ai un cuptor versatil pentru a-ti gati felurile?
- Care este bugetul tau pentru noul cuptor profesional pentru pizza?
Prin acest articol, expertii in catering prezinta toate caracteristicile acestor cuptoare pizza profesionale, avantajele si dezavantajele acestora, precum si sfaturile noastre.
Cuptorul electric profesional pentru pizza
Cuptorul electric pentru pizza este o solutie practica si usor de utilizat pentru toti profesionistii din catering care cauta un cuptor pentru pizza profesional. Ideal pentru interior, nu necesita nicio instalare speciala si ofera o gatire uniforma a pizzei.
Desi de mult lasat deoparte de producatorii de pizza, deoarece a facut aluatul de pizza mai uscat decat un cuptor cu lemne, cuptorul electric pentru pizza a parcurs un drum lung. Acum aduce gatit extrem de fiabil.
Avantajele cuptoarelor electrice pentru pizza?
- Control usor al temperaturii
- Posibilitatea de a gati pana la 12 pizza in acelasi timp
- Este un cuptor versatil, potrivit si pentru preparate sarate si dulci.
Cuptorul de pizza pro gaz
Cuptoarele pentru pizza pe gaz sunt unul dintre cele mai economice modele. Metoda lor de gatit este foarte delicata si omogena. Ofera astfel o aroma traditionala pizzei. Disponibil in diferite dimensiuni, aceste cuptoare profesionale pentru pizza pot gati un numar mare de pizza intr-un timp scurt. Economice si oferind performante excelente, cuptoarele de pizza pe gaz raman unul dintre echipamentele preferate ale restauratorilor.
Cuptorul de pizza cu transportor
Cuptoarele pentru pizza cu transportor sunt perfecte pentru a face pizza in stil american cu un aluat gros, moale si care se topeste. Fie electric sau pe gaz, cuptorul pentru pizza cu transportator ofera o gatire rapida si uniforma. Datorita unui proces de propulsare a aerului incalzit, caldura este distribuita uniform in cuptor pe intreaga pizza. Cuptorul transportor este foarte eficient din punct de vedere energetic datorita gatirii la temperaturi scazute.
Avantajul acestui cuptor: afiseaza cu precizie temperatura precum si ora la inceperea ciclului de lucru, pentru a obtine o gatire perfecta.
Cuptorul de pizza pe lemne
Cuptorul de pizza pe lemne ofera cea mai traditionala metoda de gatit. Garanteaza un gust autentic de pizza gatita la foc de lemne. Intensitatea flacarilor gateste rapid ingredientele si caramelizeaza zaharurile prezente in aluat in contact direct cu piatra fierbinte. Astfel, cuptorul pentru pizza pe lemne este ideal pentru realizarea unor pizza italiene delicioase, crocante si moi, cu o crusta subtire demna de cei mai mari pizzari. Calitatea si viteza de gatit, precum si functia sa decorativa il fac un produs foarte popular pentru iubitorii de bucatarie italiana.
Dezavantaje?
- Fara cronometru. Atentie la gatit.
- Curatarea cenusii si obligatia depozitarii lemnului de calitate.
Se recomanda sa tii acest tip de cuptor departe de orice combustibil si instalat intr-o incapere ventilata. Un sistem de evacuare a fumului este esential pentru a evita riscul de asfixiere.
Sursa foto: https://unsplash.com/photos/AcA8moIiD3g