Ceaiul verde de elita este recoltat la sfarsitul lunii martie – inceputul lunii aprilie. In acest moment, varfurile tufelor de ceai sunt cele mai suculente si mai bogate in nutrienti. Apoi, pana la sfarsitul primaverii, se colecteaza ceai verde cu frunze de diferite soiuri. El este, de asemenea, cool, dar deja mai accesibil.
Si tot ceaiul recoltat vara este amestecat si trimis in pungi si pachete ieftine in magazine. Infuzia ulterioara cu ceai verde, se remarca prin gustul si aroma deosebita, in functie de gradul de deschidere al ceaiului.
Prepararea ceaiului verde intr-un gaiwan
Aceasta este cea mai populara metoda de preparare a ceaiului verde din China. Este complet universal, deoarece este potrivit pentru toate soiurile. Diferenta fata de prepararea clasica in ceainic, consta in ustensilele pentru baut ceaiul si anume: in gaiwan si chahai.
Gaiwan este un castron de ceai din ceramica chinezeasca traditionala, cu un capac, dar fara maner. Gaiwan a fost inventat in timpul dinastiei Ming. Gaiwan consta de obicei din trei elemente: un bol adanc, un capac si o farfurie.
Chahai inseamna „mare de ceai” in chineza. Acesta este un vas de ceai intermediar in care ceaiul verde preparat din gaiwan este de obicei turnat inainte de a fi turnat in boluri traditionale.
Easypot este un gadget inovator pentru ceai, foarte convenabil, in cuvinte simple este un ceainic cu buton. Tehnologia face posibila prepararea ceaiului in stramtori: unul pe dina, ca intr-o ceremonie a ceaiului, doar fara ceremonia in sine. Easypot iti permite sa descoperi toate fatetele gustului si aromei ceaiului si, in acelasi timp, sa prepari ceaiul simplu si rapid.
Este ceaiul verde un remediu?
Din cele mai vechi timpuri, chinezii au fost tratati cu ceai verde pentru aproape toate afectiunile: de la muscaturi de insecte, dureri de cap si terminand cu indigestie. Ei continua sa faca acest lucru si astazi. Beneficiile sunt recunoscute oficial in medicina chineza moderna. Si milioane de oameni din China continua sa foloseasca ceaiul verde ca remediu pentru toate bolile.
In Imperiul Celest, ceaiul verde este atribuit energiei yin-ului feminin datorita efectului sau calmant, racoritor si relaxant. Pe langa efectul sau benefic asupra celulelor nervoase ale organismului, ceaiul verde contine o doza mare de antioxidanti. Cu utilizarea zilnica, intareste semnificativ sistemul imunitar, curata corpul de toxine si, de asemenea, satureaza corpul cu vitamina C si aminoacizi esentiali.
Mai mult decat atat, ceaiul verde te poate ajuta sa slabesti. Nutritionistii moderni recomanda pacientilor sa bea ceai verde combinat cu ginseng si ghimbir, ghimbir si portocala, ghimbir si lamaie si multe alte combinatii, deoarece accelereaza metabolismul si promoveaza pierderea in greutate.
Boli cardiovasculare
Consumul de ceai verde a fost asociat cu un risc redus de deces din cauza bolilor de inima dintr-un motiv. Studiile asupra populatiei arata ca consumul regulat de ceai verde (de la 5 cani pe zi) poate reduce riscul de boli coronariene cu 20%.
Un studiu ulterior in China pe parcursul a 7 ani, a dat rezultate similare, dar aici nu mai este necesara o cantitate atat de mare de ceai. 3 cani pe saptamana sunt suficiente. Acest lucru este deja suficient pentru a reduce riscul de a dezvolta boli cardiovasculare cu 20%.
Chiar si ceaiul verde s-a dovedit a fi un asistent in scaderea tensiunii arteriale si chiar ca un profilactic al hipertrofiei ventriculare stangi a inimii.
Sursa foto: https://unsplash.com/photos/3hRRT4qztzs