Psihologia si atitudinea fata de bani au depasit de mult cunostintele in clasamentul celor mai importante componente ale succesului in investitii. La un curs investitii vei afla mai multe despre acest lucru. Vei invata cunostintele financiare: calculezi, planifici si analizezi finantele personale. Vei invata sa lucrezi cu brokerii si bancile.
Fluctuatiile puternice ale bursei au dus la o popularitate ridicata a investitiilor in ultimii ani. Cu toate acestea, majoritatea investitorilor privati, realizand nevoia de a economisi bani, nu erau pregatiti sa investeasca. Nu este suficient sa devii investitor si sa cumperi titluri – trebuie sa intelegi cum sa iei deciziile corecte in procesul de formare a capitalului tau si pentru asta ai nevoie de un curs investitii.
Bursa de valori
Vei invata cum sa efectuezi analize tehnice si fundamentale de inalta calitate a actiunilor si a fondurilor indexate. La un curs investitii vei invata sa analizezi situatiile financiare ale companiilor, sa citesti corect stirile si previziunile analitice, sa lucrezi cu un terminal de tranzactionare.
Colectezi si gestionezi portofolii de active, lucrezi cu riscuri si construiesti strategii de investitii. Vestor este printre primii care nu numai ca si-a dat seama de importanta utilizarii soft-skill-urilor in educatie, dar au implementat-o cu succes in programele sale educationale. Cu fiecare program educational vei obtine rezultate fenomenale deja in timpul cursului de investitii.
Psihologia este cea mai importanta componenta a succesului in investitii si management financiar. Rezultatul unui investitor privat depinde de deciziile luate. Foarte des, incepatorii actioneaza impulsiv, cedeaza in panica si comit acte care duc la rezultate dezastruoase.
O pierdere este reparata, banii sunt pierduti, motivatia si increderea in investitiile pasive dispar. De exemplu, un investitor privat cumpara o actiune in valoare de 100 lei, fara sa stie ca acest instrument financiar se caracterizeaza printr-o volatilitate ridicata.
Consta in fluctuatii de pret de aproximativ 30%. Drept urmare, un investitor nepregatit din punct de vedere psihologic vede o scadere a valorii si alearga pentru a economisi bani. Pentru astfel de cazuri, exista un concept important – psihologia investitiilor.
Este important ca fiecare investitor privat sa inteleaga ca in afacerea sa este necesar sa se construiasca un sistem comun intre atitudinea interna si rezultatul la care tine.
Psihologia investitiilor
Semnificatia practica a psihologiei investitiilor consta in faptul ca trebuie sa fii capabil sa raspunzi corect la schimbarile care au loc pe piata de valori, sa intelegi scopul includerii unui anumit activ in portofoliu si, cel mai important, sa crezi in mecanismul de generare. profitabilitate prin motivatia si disciplina interna.
Acest lucru poate fi ajutat de principiile de baza ale gestionarii banilor, care sunt folosite de multi investitori din intreaga lume. Nu iti asuma riscuri doar pentru ca toti ceilalti sunt in pericol. Exista si un loc pentru risc in bursa, dar este important sa fii clar constient de acesta si, cel mai important, sa-l accepti – sa fii pregatit pentru un astfel de pas.
Nu-i asculta pe cei care spun ca nu vei reusi sau te vor convinge sa nu investesti. De asemenea, la cursuri investitii vei invata sa nu te limitezi la o singura strategie sau o singura suma de investitie. Banii pot lucra in mod constant si pot genera venituri. Magia dobanzii compuse nu poate fi subestimata.
Sursa foto: https://unsplash.com/photos/DfjJMVhwH_8