Termenul „Pompe de caldura” se refera la un grup de tehnologii care incorporeaza dispozitive HVAC (incalzire, ventilatie si aer conditionat) care furnizeaza energie termica care este transferata dintr-o sursa de caldura sau caldura, intr-o destinatie numita in mod eficient un radiator. pompand ‘caldura dintr-un loc in altul. Pompele de caldura muta energia termica in directia opusa fluxului de caldura spontan prin absorbtia caldurii dintr-un spatiu rece si eliberarea acestuia intr-unul mai cald.
Functia lor principala este incalzirea spatiului prin calorifere, sisteme de incalzire prin pardoseala sau convectoare de aer cald, acestea putand fi folosite si pentru incalzirea apei pentru a fi utilizate in casa sau afacere. Majoritatea pompelor de incalzire au capacitati fantastice de control al climatului si pot fi utilizate pentru a asigura racirea spatiului prin simpla inversare a procesului de incalzire a spatiului. In multe feluri, o pompa de caldura este functionala la fel ca aparatele de aer conditionat conventionale. Este practic un aparat de aer conditionat care se poate inversa.
O pompa de caldura cu sursa de aer, de exemplu, va extrage caldura din aerul din afara proprietatii dvs. in acelasi mod in care un frigider extrage caldura din interior si o pompa de caldura sursa functioneaza in mod similar, dar functioneaza luand caldura reziduala din sol sau din corpul de apa. in afara proprietatii dvs. si o muta in interior. Desi pompele de caldura cu sursa de aer devin mai putin eficiente cu cat este mai rece decat in exterior, ele pot fi capabile sa functioneze suficient la temperaturi de -15 C, ceea ce reprezinta 99,99% din an aici in Marea Britanie. Au evaluari de eficienta energetica fantastice si, desi au un anumit impact asupra mediului (deoarece necesita electricitate pentru a functiona), nu ard combustibili direct, astfel incat in majoritatea cazurilor ofera un mod fantastic de a reduce amprenta de carbon.
Istoria pompelor de caldura
Au fost mentionate in diverse literaturi inca din secolul al XIX-lea. Lordul Kelvin a prezis utilizarea lor in a doua propozitie termodinamica. Propozitia indica faptul ca, daca caldura nu poate trece de la un corp mai rece la unul mai cald, trebuie sa putem sa o ajutam cumva. Pompa de caldura a rezolvat aceasta problema. In anii 1940, Robert Webber a stabilit in timpul experimentelor sale de racire ca condensatorul dispozitivului de congelare folosit de congelatorul sau se incalzeste considerabil. Adaptand functia principala a dispozitivelor, a reusit sa construiasca prima pompa de caldura cu schimb direct. Pana in 2004 erau peste un milion de unitati instalate in intreaga lume, furnizand 12 GigaWatt de energie termica. In fiecare an sunt instalate peste 100.000 de unitati.
Cum functioneaza
O pompa de caldura este o parte esentiala a unui sistem de incalzire si racire. Pentru a o spune simplu, o pompa de caldura este un dispozitiv care foloseste o cantitate mica de energie pentru a muta caldura dintr-o locatie in alta. Este o metoda de incalzire incredibil de eficienta din punct de vedere energetic. Pompele de caldura sursa functioneaza de obicei tragand caldura din aer sau din sol pentru a incalzi spatiul dintr-o proprietate, dar pot fi inversate pentru a raci si o proprietate.
Cu cat temperatura de intrare de la sol este mai mare, cu atat este mai mica cantitatea de lucru necesara de la pompa de caldura, cu atat CoP (coeficientul de performanta) este mai mare si costurile de operare vor fi mai mici. O pompa de caldura nu arde combustibil, ci pur si simplu muta caldura dintr-un loc in altul. O pompa de caldura cu sursa de aer, de exemplu, va prelua caldura din aerul exterior si o va pompa in interior prin bobine umplute cu agent frigorific, foarte asemanatoare cu cele de pe spatele frigiderului. Datorita minunilor tehnologiei moderne, acest proces va poate incalzi suficient casa, chiar si la temperaturi exterioare de -15 ° C, cu control complet al climei interioare.
Tipuri de sisteme de pompa de caldura
Exista multe tipuri diferite de pompe de caldura, dar toate functioneaza pe acelasi principiu, transferul de caldura. Cel mai frecvent tip de pompa de caldura este pompa de caldura sursa de aer, care transfera caldura intre casa ta si aerul exterior. Functioneaza prin absorbtia caldurii din aerul exterior. Sursa de sol, sursa de apa sau pompele de caldura geotermale obtin eficienta mai mare prin transferul de caldura intre casa dvs. si sol sau sursa de apa din apropiere. Desi sunt mai scumpe de instalat, acestea au in general costuri de operare mai mici, deoarece se pot baza pe temperaturi sursa mai constante.
Avantajele pompelor de caldura
Exista multe avantaje, atat financiare, cat si de mediu asociate cu instalatiile de pompa de caldura, motiv pentru care sistemele de pompare de caldura au devenit atat de populare in special in ultimul deceniu. Avem o multitudine de informatii despre beneficiile sistemelor de pompare a caldurii AICI. Pompele de caldura cu sursa de aer si cu sol sunt o sursa excelenta de energie regenerabila, deoarece utilizeaza caldura regenerabila din mediu.
Unele dintre principalele motive pentru care oamenii cumpara pompe de incalzire sunt; au ratinguri de eficienta ridicate, asigura incalzirea spatiului si a apei si racirea spatiului, va pot reduce substantial facturile de energie, va pot reduce semnificativ amprenta de carbon si imbunatati calitatea aerului proprietatii. Merita mentionat aici ca sistemele solare fotovoltaice fac partenerul perfect pentru regenerarea pompelor de caldura. Pompele de caldura pot folosi electricitatea produsa de panourile solare din lumina soarelui si pot crea de pana la 4 ori mai multa energie decat consuma.
Consideratii economice
Este dificil de calculat economiile precise oferite de pompele de caldura sursa de aer si sol, avand in vedere gama larga de factori. Va trebui totusi sa platiti facturile de energie cu o pompa de caldura, deoarece este alimentata cu energie electrica, dar veti economisi combustibilul pe care il inlocuiti. Daca vechiul dvs. sistem de incalzire a fost ineficient, este mai probabil sa vedeti costuri de functionare mai mici cu o noua pompa de caldura.
Pentru a afla mai multe despre ceea ce aveti dreptul sa revendicati si stimulentul pentru caldura regenerabila sau despre modul in care sistemul propus va poate economisi bani, faceti clic pe titlu. Datorita costurilor reduse de functionare, pompele de caldura va pot oferi economii semnificative fata de sistemele traditionale de incalzire. Avem mult mai multe informatii despre cum sa va stabiliti perioada de rambursare si sfaturi suplimentare cu privire la ce sa cereti instalatorului dvs., cititi mai multe aici …
Eficienta pompei de caldura
Daca incalziti cu electricitate, o pompa de caldura poate reduce cantitatea de energie electrica pe care o utilizati pentru incalzire cu pana la 30% pana la 40%. De asemenea, pompele de inalta eficienta se dezumidifica mai bine decat aparatele de aer conditionat centrale standard, rezultand o utilizare mai redusa a energiei si un confort mai ridicat in lunile de vara. Cu toate acestea, eficienta majoritatii pompelor de incalzire cu sursa de aer ca sursa de caldura scade dramatic la temperaturi scazute. Eficienta sistemului variaza intre instalatii si piesele utilizate. Eficienta energetica a proprietatii dvs. este, de asemenea, un factor extrem de important de luat in considerare atunci cand calculati eficienta potentiala a sistemului.