Multe probleme de sănătate sau disfuncții de ordin fizic ar putea fi ameliorate sau chiar tratate prin intermediul procedurilor specifice fizioterapiei. Ramură fizioterapiei se integrează perfect în ansamblul recuperării medicale. Vorbim despre o terapie care se îmbină într-un mod facil cu kinetoterapia.
Însă avem în vedere o ramură a recuperării medicale care are propriile caracteristici care o diferențiază de kinetoterapie. Procedurile specifice sunt efectuate în cadrul unui centru de recuperare medicală unde vei putea beneficia de specialiști în fizioterapie Bucuresti.
Care sunt elementele folosite în fizioterapie?
Fizioterapia apelează la o serie de agenți fizici pentru a obține rezultatele dorite. Printre agenții fizici folosiți în fizioterapie regăsim căldură, lumina, undele magnetice, undele mecanice și curenții electrici. Se poate spune fără teamă de a greși faptul că procedurile din fizioterapie reprezintă prelungirea mâinii terapeutului și un element indispensabil în facilitarea procesului de recuperare pentru pacienții care se confruntă cu diferite probleme de sănătate.
Beneficiile și contraindicațiile fizioterapiei
În momentul în care un pacient decide să urmeze procedurile specifice fizioterapiei, acesta va putea beneficia de anumite avantaje. Dincolo de avantajele acestei terapii, există și cazuri în care procedurile specifice nu sunt recomandate pentru anumite categorii de pacienți. În rândul pacienților care de cele mai multe ori nu le este recomandat să urmeze fizioterapia regăsim copiii, dar și persoanele care se confruntă cu anumite afecțiuni medicale în care procedurile din fizioterapie ar reprezenta un risc pentru starea pacientului.
Pacienții care optează pentru procedurile de fizioterapie pot avea beneficii în cazul afecțiunilor ortopedice și a celor reumatologice. Țînând cont de starea pacientului și de particularitățile fiecărui pacient în parte, fizioterapia poate propune proceduri precum cele pe baza de unde de șoc sau cele pe baza de terapie laser. Fizioterapia implică inclusiv terapia cu ultrasunete în cazul afecțiunilor musculo-articulare și în deblocarea canalelor mamare.
Tot în rândul beneficiilor pe care le pot experimenta pacienții care apelează la fizioterapie București trebuie amintite diminuarea durerilor musculare și articulare, combaterea stării generale de oboseală, tratarea inflamațiilor produse de traumatisme, îmbunătățirea circulației sanguine, favorizarea drenajului limfatic sau îmbunătățirea gradului de mișcare în zona articulațiilor.
Afecțiuni în care se recomandă procedurile de fizioterapie
Există mai multe tipuri de afecțiuni medicale și probleme de sănătate pentru care este recomandat să apelezi la procedurile specifice fizioterapiei. Printre acestea regăsim afecțiunile articulare, afecțiunile neuro-psihice, afecțiunile digestive și afecțiunile de natură cardio-vasculară.
La rândul lor, fiecare dintre aceste categorii au mai multe afecțiuni în care se recomandă folosirea fizioterapiei. Un program stabilit de un fizioterapeut poate să aducă îmbunătățirea stării de sănătate pentru diagnostice în afecțiunile articulare de tipul artrozei, reumatismului inflamator cronic sau a sechelelor postraumatice.
Fizioterapia este eficientă și pentru afecțiuni neuro-psihice precum nevrozele astenice, nevrozele infantile cu comportament agresiv sau cele depresive, dar și în distoniile neuro-vegetative. Pentru afecțiuni cardio-vasculare precum boală Raynaud, trombangeită, hipertensiune arterială sau aterosclertica, procedurile de fizioterapie București pot aduce beneficii importante.
În cele din urmă fizioterapia poate avea contribuții pentru afecțiuni digestive precum gastrită cronică, diabet zaharat de tip ÎI, ulcer gastric, hipertiroidie sau dismenoree.
Apeleaza la clinica Koly Medical pentru a beneficia de fizioterapeuți cu pregătire și experiență. Informații suplimentare pot fi găsite www.kolymedical.ro, iar pentru programare accesați aici.