Containerele modulare ocupa o nisa cruciala in economia intregii lumi. Sunt suficient de mari si de robuste pentru a realiza locuinte moderne de lux, dar si suficient de mici pentru a fi potrivite pentru birouri de santier si case de vacanta. Astfel, containerele modulare au devenit din ce in ce mai populare in constructii, foarte multe persoane optand pentru astfel de case nu numai datorita pretului redus, dar si pentru aspect, durabilitate si flexibilitate.
Unele structuri pot fi simple – un singur container modular echipat pentru a locui confortabil – in timp ce altele pot fi modele complexe care utilizeaza mai multe containere imbinate cu alte componente structurale, pentru a crea un ansamblu dotat si echipat cu tot ceea ce este nevoie intr-o casa permanenta.
Deci, cum se realieaza mai exact o casa din containere modulare? Si este o astfel e optiune atat de economica, durabila si locuibila pe cat se pretinde? Iti prezentam mai jos tot ceea ce trebuie sa stii despre casele din containere modulare.
Ce este o casa din containere modulare?
O casa modulara este o locuinta realizata din containere, dar structurile rezultate pot fi destul de diverse. Containerele modulare sunt de obicei disponibile in doua dimensiuni standard de inaltime. Cele mai intalnite modele sunt cele de 250 cm, dar pentru clientii care doresc ceva personalizat, se pot construi si containere de 300 cm. Latimea containerelor modulare poate fi de 240 cm si 300 cm, iar lungimea variaza de la 400 cm / 500 cm / 600 cm / 700 cm / 800 cm. Lungimea maxima poate fi de 1200 cm, ceea ce ofera posibilitatea realizarii unor spatii mai mari si mai deschise, care se preteaza pentru living cu bucatarie open space.
Multi constructori sau proprietari combina containere de locuit pentru a crea case mai mari. In casele cu mai multe containere modulare, peretii sunt adesea indepartati pentru a crea interioare mai spatioase, care sunt dotate ulterior si echipate cu tot ceea ce se gaseste si intr-o casa traditionala.
Sunt mai accesibile casele din containere modulare decat alte tipuri de locuinte?
Exista un numar mare de variabile care influenteaza costul proiectului, cum ar fi locatia, dimensiunea, designul si finisajele interioare. Costul achizitionarii containerului in sine poate varia, containerele mai mici fiind mai ieftine decat unitatile de mari dimensiuni.
Un container modular vine cu un acoperis din tabla zincata care poate avea o grosime de pana la 12 mm, pereti exteriori si un cadru metalic care poate servi ca fundatie – aceste elemente sunt adesea citate ca economii de costuri. Dar va trebui totusi sa investesti bani in finisaje interioare, elemente de decor si mobilier.
De asemenea, va trebui sa platesti pentru teren. Cu toate acestea, casele din containere modulare pot fi construite pe terenuri (zonate corespunzator) care ar putea sa nu fie potrivite pentru constructii traditionale fara o multime de lucrari de santier. Daca un teren este stancos sau abrupt, casele din containere modulare pot fi ridicate pe piloni solizi, in loc sa platesti pentru excavarea scumpa a terenului.
Articol publicat de agentia sicmedia.ro